paranormaal
Op deze website:


POPULAIR:


CURSUS TIP:

Reiki-1+Reiki-2 combi cursus
Leer Reiki-1 en 2 in één
weekend onder leiding van een
inspirerende Reiki Master
met 25 jaar ervaring


lees ->hier<- meer over deze Reiki cursus...


CURSUS TIP:
numerologie
Ontwikkel je Paranormale Gaven

Meer interessante spirituele cursussen >>HIER!<<


Zit je op Facebook? Laat dan aan je vrienden zien dat je Spiritplaza leuk vindt!

Reiki Cursus - wat leer je daar.

Voor een Reiki cursus die gegeven wordt door een zeer ervaren Reiki Master, die tevens spiritueel coach is ga je naar: www.reikicursus123.nl.
Als je een Reiki cursus zoekt, weet je vermoedelijk al iets af van Reiki. Maar voor degenen die dat nog niet weten zal ik beginnen met eerst iets over de achtergronden van Reiki te vertellen. Later in dit artikeltje komt dan de Reiki cursus aan bod.

Wat is Reiki

Reiki is een Japans woord, dat behoort bij een traditionele Japanse geneeswijze. In Reiki vind je het woord KI terug, wat ongeveer te vertalen is als "Universele Levensenergie". De Chinezen kenden de Chi (verbonden aan acupunctuur en de meridianen, waardoor de levensenergie zich door het gehele lichaam kan verspreiden. We vinden dit woord ook terug in de naam van een aantal Oosterse vechtsporten (bijvoorbeeld Aikido) en in bewegingsvormen die daaruit afgeleid zijn (Qi-Gong, Tai-Chi). Bij zowel de vechtsporten als de bewegingsvormen speelt de Ki (Chi of Qi) een belangrijke rol.
Bij Reiki is het de bedoeling om de Ki via de handen door te geven aan iemand anders (of jezelf). Je geeft daarbij dan niet je eigen energie, maar je wordt een 'kanaal', een soort doorgeefluik voor de Universele Levensenergie.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki cursus

Om een Reiki 'kanaal' te kunnen worden, moeten de blokkades die dat tegenhouden, opgeheven worden. De Reiki Master die de cursus geeft zal dat doen door middel van bepaalde rituelen, die 'inwijdingen' of 'afstemmingen' genoemd worden. Vaak worden die afstemmingen vergeleken met het afstemmen van een radio op de juiste golflengte, zodat je helder en zonder storing het juiste radiostation kunt ontvangen.
De eerste cursus die iedereen volgt is Reiki-1. Naast de inwijdingen/afstemmingen die bij deze cursus horen, krijg je meer informatie over achtergronden en ontstaan van Reiki. Je leert ook een aantal manieren om Reiki door te geven aan anderen en aan jezelf. Nadat je enige tijd ervaring hebt opgedaan met Reiki, kun je de vervolg cursus: Reiki-2 doen. In dit vervolg leer je een aantal 'geheime' Reiki symbolen, die je bij behandelingen kunt gebruiken. Verder leer je dat je met het geven van Reiki niet aan tijd en ruimte gebonden bent. Anders gezegd, je leert om iemand te behandelen die op dat moment ergens anders is, of je leert bijvoorbeeld dat je Reiki kunt sturen aan bepaalde (onverwerkte) gebeurtenissen uit het verleden, zodat je ze in het heden kunt gaan verwerken.