paranormaal
Op deze website:


POPULAIR:


CURSUS TIP:

Reiki-1+Reiki-2 combi cursus
Leer Reiki-1 en 2 in één
weekend onder leiding van een
inspirerende Reiki Master
met 25 jaar ervaring


lees ->hier<- meer over deze Reiki cursus...


CURSUS TIP:
numerologie
Ontwikkel je Paranormale Gaven

Meer interessante spirituele cursussen >>HIER!<<


Zit je op Facebook? Laat dan aan je vrienden zien dat je Spiritplaza leuk vindt!

Satsang

Satsang, wat is dat eigenlijk?

Satsang wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt als begrip. Satsang is ook de naam die steeds vaker aan bijeenkomsten wordt gegeven. "Wat is een Satsang en voor wie is een Satsang nu eigenlijk bedoeld", vragen veel mensen zich af.

Het woord Satsang komt oorspronkelijk uit het Sanskriet en is een samenstelling van twee andere woorden: sat(=waarheid) en sanga(=gezelschap). Letterlijke betekent het dan ook: het gezelschap met de Hoogste Waarheid. In de praktijk betekent het: de bijeenkomst met een Goeroe. Een Goeroe of leermeester is iemand die de Hoogste Waarheid kent en heeft ervaren en die zich beschikbaar stelt om deze kennis en ervaring over te dragen aan degenen die aanwezig zijn. De Hoogste Waarheid heeft te maken met wie of wat we in werkelijkheid zijn als mens. Dit wordt ook wel ons “Hogere Zelf” of “Ware Zelf” genoemd. Een onderdeel is bijna altijd de mogelijkheid om (persoonlijke) vragen te stellen aan de Goeroe. Voor mensen die op zoek zijn naar hun "ware zelf", kan het aantrekkelijk zijn om een leermeester te kunnen raadplegen die kennis en ervaring heeft op dat gebied en die de weg daar naartoe kan aangeven.

In de loop van de afgelopen eeuwen zijn er steeds mensen geweest die de Hoogste Waarheid hebben weten te bereiken en die geprobeerd hebben dat over te dragen aan anderen. Die mensen werden dan door hun tijdgenoten bijvoorbeeld "profeten" of "verlichte meesters" genoemd. Omdat die Hoogste Waarheid niet onder woorden gebracht kan worden, kan het overdragen hiervan alleen gebeuren door een weg aan te geven die iemand moet gaan om de Hoogste Waarheid te bereiken. Iedere profeet of verlichte meester heeft hiervoor zijn eigen manier, gebruikt zijn eigen bakens en richtingaanwijzers om die weg naar de Hoogste Waarheid te markeren en aan te duiden. Maar in sommige gevallen hebben mensen/volgelingen dit niet goed begrepen en werden de profeten zelf en vaak ook de bakens en richtingaanwijzers die zij gaven het onderwerp van aanbidding. Het doel (namelijk het leren kennen van je "Hogere Zelf") werd daardoor meestal vergeten. Op die manier zijn (veel) godsdiensten ontstaan.